Αλλαγή εμφάνισης Αρχική Ενημέρωση Επιστήμη - Τεχνολογία
:: Ελα στον κόσμο μας


:: Επιλογές Ενότητας
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητισμός
Οικονομία
Επιστήμη - Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Σχέσεις - Άνθρωπος
Υγεία
Lifestyle
Πολιτισμός - Τέχνες
Περιβάλλον - Οικολογία
Παράξενα και όμως .. αληθινά
Τα νέα της περιφέρειας

:: Επιλογές
Συζητήσεις
Ενημέρωση
On line Μέλη
Blogs
Clubs
Videos
Αγγελίες
Wallpapers
Δημοψηφίσματα
Παιχνίδια
Special Events
Fifa's kitchen
Galleries
Avatars
Emoticons
Profile's Backgrounds
Downloads
Χρήσιμα
Επικοινωνία

:: Πολιτισμός - Τέχνες

Μουσική
Κινηματογράφος
Θέατρο
Λογοτεχνία
Special Events


:: Το site της Εβδομάδας
friendship.gr

 friendship.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα »

:: Σ ο φ ο λ ο γ ί ε ς ...

«Όταν οι ιδέες αποτυγχάνουν, οι λέξεις έρχονται πολύ βολικά». Johann Wolfgang Von Goethe


:: Guide-Online.gr
GBA Internet Development


ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


AZALEA - ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΦΥΤΑ


ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΥΡΡΑΣ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ




:: Fatsimare.net
iDoser: Cyber ναρκωτικά με ήχο!
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Πεμ 3 Ιουλ, 2008
Εκτύπωση    Στείλτο σε ένα φίλο

ΕΣΠΡΕΣΣΟ

iDoser: Ναρκωτικά με ήχο Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ.

Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο.

Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg.

Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις».

Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy.

Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ



Ανάγνωση σχολίων (0)

:: Σε τίτλους
Cyberdyne - HAL: Ρομποτική στολή που δίνει «κίνηση» στα άτομα με αναπηρία (Επιστήμη - Τεχνολογία)

Κατηγορείται για απάτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Ελλάδα)

Τι φόρους θα πληρώσουμε το 2009 λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου για τους επιτηδευματίες (Οικονομία)

Νέα δημοσκόπηση στη σκιά της οικονομικής κρίσης. Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 1,5% (Ελλάδα)

Τα πρώτα ελεύθερα λευκά λιονταράκια (Περιβάλλον - Οικολογία)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας. Από τις 9 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τη λήξη του αγώνα (Ελλάδα)

«3X3» με τρία! (Αθλητισμός)

Λένε «όχι» τα Σκόπια (Ελλάδα)

G7: Σχέδιο δράσης πέντε σημείων για την αντιμετώπιση της κρίσης (Κόσμος)

London After Midnight + The Illusion Fades@Gagarin 205‏ (Special Events)

:: My Video


World Peace

MyVideo


:: Α τ ά κ ε ς ...

Δεν υποφέρω από σχιζοφρένεια. Απολαμβάνω το κάθε της λεπτό.


:: Το Fatsimare προτείνει
fatsimare.gr
e-selides.gr
katagelies.gr
freestuff.gr
Tear.gr
webz.gr
technews.gr
giapraki.com
fagoura.gr
zortal.gr
Σκιτσογραφίες

:: Fatsimare.net







:: Εφημερίδες

:: Google
Google
 


Αρχική    My Fatsimare    Forum   Galleries    Κατάλογος    Επικοινωνία
©Fatsimare.net 2005 - 2008, all rights reserve - Powred by: Genesis Suite 1.9pro, Clone.gr - Sales & Marketing: Alenti.gr