Το ανθρώπινο γονιδίωμα στη Wikipedia
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Τετ 9 Ιουλ, 2008
Εκτύπωση
Στείλτο σε ένα φίλο
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ομάδα Αμερικανών ερευνητών έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας online βιβλιοθήκης για την ανθρώπινη γενετική, μέσα στο ήδη υπάρχον πλαίσιο της wikipedia.
«Υπάρχουν περίπου 25.000 γονίδια στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Εμείς έχουμε 9.000 άρθρα» δήλωσε ο Άντριου Σου, ένας από τους δημιουργούς του «Gene Wiki».
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα σημείο εκκίνησης στην πληροφόρηση για όλα τα γονίδια», ενώ τόνισε ότι είναι ευθύνη των επιστημόνων να μοιράζονται τις πληροφορίες τους και να ανανεώνουν τις εγγραφές, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις πληροφορίες στη Wikipedia.
Στο μεταξύ, ερευνητές από το νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του Διαδικτύου, παρακολουθώντας δημοσιεύσεις σχετικά με εξάρσεις επιδημιών μηνιγγίτιδας ή φυματίωσης.
Η ιστοσελίδα HealthMap.org είναι ένα σύστημα συγκέντρωσης πληροφοριών που οργανώνει τέτοιες σχετικές πληροφορίες που μαζεύει από δικτυακές συζητήσεις και πηγές ειδήσεων στο Ίντερνετ.
«Οι πηγές πληροφοριών στο Διαδίκτυο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον έγκαιρο εντοπισμό και την πρόληψη, παρέχοντας ακριβής πληροφορίες για τις επιδημίες», σχολίασε σχετικά ο Τζον Μπράουνστιν, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Ανάγνωση σχολίων (0)
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!