Οι "Ante Portas" εύχονται "Χιόνια πολλά και ευτυχισμένος ο Καινούριος Κόσμος" Από: fatsimare Δημοσιεύτηκε: Παρ 11 Ιουλ, 2008
Εκτύπωση Στείλτο σε ένα φίλο
ERT
Η ομάδα Εικαστικών "Ante Portas" εκθέτει στην Αίθουσα Τέχνης IANOS (Σταδίου 24) 26 έργα με θεματικό πυρήνα την παράσταση "Χιόνια πολλά και ευτυχισμένος ο Καινούριος Κόσμος" που ανέβηκε στο θέατρο "Φούρνος" την άνοιξη.
Το έργο, μια μαύρη κωμωδία, που ασχολείται με τις επιπτώσεις της αλλαγής των φυσικών συνθηκών στην καθημερινή ζωή στο άμεσο (ως φαίνεται) μέλλον, σχολιάζοντας με σαρκασμό την αγωνία και τον αγώνα της επιβίωσης τριών γυναικών, το έγραψε η Ευγενία Μαραγκού και το σκηνοθέτησε η Εσθέρ Γκονζάλες.
Οι "Ante Portas" παρακολούθησαν τις πρόβες, ετοίμασαν βίντεο εικαστικής προσέγγισης που προβλήθηκαν ως μέρος της παράστασης και πλέον καταθέτουν την εμπειρία τους με τα σχετικά έργα.
Πρόκειται για πίνακες που προέρχονται από φωτογραφίες και σχέδια των επί σκηνής, επεξεργασμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία στη συνέχεια τύπωσαν για να επανεπεμβούν με κλασσικά υλικά, λάδι, ακρυλικό κ.ά. καθώς και για κατασκευές.
Να σημειώσουμε ότι οι "Ante Portas" δεν επιχειρούν καταγραφή και μόνον των συμβάντων, αλλά διερευνούν την εικαστική διάσταση των αλληλεπιδρώντων στοιχείων -έμψυχων και αντικειμένων- καθώς και το εν τέλει παραγόμενο εικαστικό προϊόν, κατά την αισθητική του μετατροπή. Οι "Ante Portas" αποτελούνται από τους: Κατερίνα Βανταράκη, Νινέτα Βρετού, Λήτα Γεωργοπούλου, Χρήστο Γκιώνη, Γιάννη Εγγλέζο, Ηλιοπούλου Φωτεινή, Μαρίνα Θεοδώρου, Θάλεια Καραφύλη, Ευγενία Μαραγκού, Στέλλα Πυραρινού, Έλενα Σταθοπούλου και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μανίνη.
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 15 Ιουλίου 2008, στις 21.00, και κατά την διάρκειά τους θα προβάλλονται τα βίντεο που ετοίμασε η ομάδα "Ante Portas" για την παράστασταση "Χιόνια πολλά και ευτυχισμένος ο Καινούριος Κόσμος".
Η έκθεση θα διαρκέσει εώς τις 3 Σεπτεμβρίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ανάγνωση σχολίων (0) |
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!