Η Action Aid γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης στο "Αγγέλων Βήμα"
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Τρι 30 Σεπ, 2008
Εκτύπωση
Στείλτο σε ένα φίλο
Α.Π.Ε.
Η ActionAid Ελλάς συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης και το γιορτάζει με εκδηλώσεις πολιτισμού στον πολυχώρο Αγγέλων Βήμα, από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προβλέπει την παρουσίαση της έκθεσης Ένας κόσμος... έξι δρόμοι -στην οποία περιλαμβάνονται εικόνες από το έργο και τη δράση της οργάνωσης στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική- και μια εικονική περιήγηση στη Νάζαρεθ της Αιθιοπίας, την πρώτη κοινότητα που βοήθησαν Έλληνες υποστηρικτές της ActionAid με την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων της.
Ειδικότερα, στην περιήγηση αυτή ο επισκέπτης μπορεί να δει μέσα από τα μάτια της Αντέμ -ενός κοριτσιού που κρατάει ημερολόγιο και περιγράφει την καθημερινότητά της- την κοινότητα και τα επιτεύγματα της μετά από τα 10 χρόνια της δράσης της.
Το σχολείο, η κλινική, το καφενείο, ο συνεταιρισμός είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που έφεραν στη ζωή της Αντέμ τα προγράμματα της ActionAid. Η ζωή της Αντέμ συμπυκνώνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σε απόλυτη φτώχεια, με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 9 έως 14 ετών και δύο για εκπαιδευτικούς με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναπτυξιακή βοήθεια.
Αγγέλων Βήμα
http://www.aggelonvima.gr/
Σατωβριάνδου 36, Αθήνα (Ομόνοια)
210-5242211-3
29/9/2008 - 5/10/2008
11:00-14:00 & 17:00-22:00
είσοδος ελεύθερη
Ανάγνωση σχολίων (0)
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!