Αλλαγή εμφάνισης Αρχική Ενημέρωση Οικονομία
:: Ελα στον κόσμο μας


:: Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητισμός
Οικονομία
Επιστήμη - Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Σχέσεις - Άνθρωπος
Υγεία
Lifestyle
Πολιτισμός - Τέχνες
Περιβάλλον - Οικολογία
Παράξενα όμως ...αληθινά
Τα νέα της περιφέρειας

::
Ενημέρωση
Blogs
Clubs
Wallpapers
Γεγονότα
Music
Αγγελίες
Δημοψηφίσματα
Fun
MyGallery
Fifas Kitchen
Επικοινωνία
Χρήσιμα

:: Πολιτισμός - Τέχνες

Μουσική
Κινηματογράφος
Θέατρο
Λογοτεχνία
Special Events


:: Σ ο φ ο λ ο γ ί ε ς ...

«Αν κάτι έχει ειπωθεί και έχει ειπωθεί καλά, μην έχεις ενδοιασμούς. Πάρ'το και αντίγραψέ το». Anatole France


:: Guide-Online.gr

BAR4U - NIGHTLIFE IN GREECE


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΜΑΡΙΑ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ




:: Fatsimare.net
Φορτώνουν τους αδύναμους
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Σαβ 23 Αυγ, 2008
Εκτύπωση    Στείλτο σε ένα φίλο

ethnos.gr

Φορτώνουν τους αδύναμουςΟ πρωθυπουργός θα επικαλεστεί τα «ρετιρέ», το... ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες για την επιβολή νέων μέτρων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Τον επικοινωνιακό μανδύα, με τον οποίο θα «ντύσουν» τα νέα φορολογικά μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, αναζητούν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν -όσο αυτό είναι δυνατόν- το πολιτικό κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταλήξει στο γνωστό και από το παρελθόν επιχείρημα πως για «όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», ενώ ευθύνες θα επιρρίψουν επίσης στις... Βρυξέλλες, στους συνδικαλιστές, αλλά και στους πολίτες που δεν κατανοούν τα προβλήματα.

Ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει -όπως προκύπτει και από τις σχετικές διαρροές που κάνουν υπουργοί- να εμφανιστεί ως ο ασυμβίβαστος, ο ριψοκίνδυνος και ο πολιτικός που δεν ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος.

Ως άλλοθι για την επιβολή νέων μέτρων (αύξηση έμμεσων φόρων, φορολόγηση καταθέσεων, μείωση αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.) και για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (απελευθέρωση απολύσεων, περικοπές δραστηριοτήτων εταιρειών, πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων κλπ.), θα επικαλεσθεί:

1. Τις Βρυξέλλες. Ουσιαστικά θα μιλήσει για τον κίνδυνο της επιβολής (και πάλι) καθεστώτος επιτήρησης, για την αδυναμία της ευρωπαϊκής επιτροπής να στηρίξει την πολιτική του κατά της φτώχειας και την πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Θα μιλήσει για εισαγόμενη κρίση και για εισαγόμενο πληθωρισμό και θα τονίσει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής οικονομίας με τις υπόλοιπες χώρες της ΟΝΕ.

2. Τους συνδικαλιστές. Θα επιρρίψει το σύνολο σχεδόν των ευθυνών για την κατάσταση των ελλειμματικών ΔΕΚΟ στους εργαζόμενους. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την πολιτική των καταγγελιών συγκεκριμένων κλάδων εργαζομένων, να παρουσιάσει παραδείγματα για υπερβολικά bonus χωρίς εργασία κλπ. Θα μιλήσει και πάλι για την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εταιρειών του Δημοσίου, χωρίς όμως να πει τίποτε για τις διοικήσεις που η κυβέρνησή του διορίζει τα τελευταία χρόνια.

3. Το ΠΑΣΟΚ. Αν και έχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από την πρώτη του εκλογική νίκη, είναι βέβαιον ότι θα αναφερθεί και πάλι στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες και θα κατηγορήσει για σπατάλη, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση. Ισως όχι τόσο έντονα όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι βέβαιον ότι ο κ. Καραμανλής θα θελήσει να τονίσει ότι τα ελλείμματα που «κληρονόμησε» ήταν τόσο μεγάλα που ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει δεν είναι αρκετός για την κάλυψή τους.

4. Οι πολίτες. Ηδη ο κ. Χρ. Φώλιας τους κατηγορεί για τα φαινόμενα της ακριβείας. Στη «γραμμή του υπουργού Ανάπτυξης θα κινηθεί και ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισημάνει ότι οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα της συγκεκριμένης περιόδου και ότι και οι ίδιοι έχουν ευθύνη για τη φοροδιαφυγή και για την έξαρση της ακρίβειας.

Σκληρή γραμμή
Ο κ. Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να ακολουθήσει τη «σκληρή γραμμή» και στους υπουργούς με τους οποίους συνομίλησε το τελευταίο διάστημα, φέρεται να τους είπε ότι «η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος».

Σε πολιτικό επίπεδο, θεωρεί ότι η εικόνα του αποφασισμένου θα επηρεάσει και το εσωκομματικό πεδίο, καθώς δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στους «αντάρτες» να αμφισβητήσουν για μια ακόμη φορά τις αποφάσεις του, θα επιδιώξει να παρουσιάσει με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και θα απειλήσει ουσιαστικά τους βουλευτές που αμφισβητούν την ορθότητα των επιλογών του, λέγοντας ότι εάν προκληθεί τότε θα προσφύγει σε εκλογές.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η «κόκκινη γραμμή» που ο ίδιος έχει θέσει είναι η ψήφιση των κυβερνητικών νομοσχεδίων στη Βουλή.


Ανάγνωση σχολίων (0)

:: Επιλογές Ενότητας
Το Χρήμα Σήμερα

:: Σε τίτλους
«Καρφιά» για Τεν Κάτε σε κοινή δήλωση Τζίγγερ - Βγενόπουλου (Αθλητισμός)

VIDEO GAMES: Συναρπαστικό το 2009 για τους gamers (Επιστήμη - Τεχνολογία)

Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της στοματικής κοιλότητας (Υγεία)

Το κορίτσι της λίμνης - LA RAGAZZA DEL LAGO + movie trailer (Κινηματογράφος)

Πτώση 2,8% ο χρυσός (Οικονομία)

Σάκης Ρουβάς - "Ήρθες" (Μουσική)

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα την Παρασκευή στα Τρίκαλα (Τα νέα της περιφέρειας)

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: «Πράσινη» επιδότηση για τα νοικοκυριά (Περιβάλλον - Οικολογία)

Η βολή κατά του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν στον αέρα (Ελλάδα)

Αφγανιστάν: Της έκαναν έκτρωση με ξυράφι (Κόσμος)

:: My Video


World Peace

MyVideo


:: Α τ ά κ ε ς ...

Μονογαμία είναι η καταπιεσμένη μορφή της πολυγαμίας.


:: Εφημερίδες

:: Google
Google
 


Αρχική    My Fatsimare    Forum   Galleries    Κατάλογος    Επικοινωνία
©Fatsimare.net 2005 - 2009, all rights reserve - Powered by: Genesis Suite 1.9pro, Clone.gr - Sales & Marketing: Alenti.gr