Αλλαγή εμφάνισης Αρχική Ενημέρωση Οικονομία
:: Ελα στον κόσμο μας


:: Επικαιρότητα
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητισμός
Οικονομία
Επιστήμη - Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Σχέσεις - Άνθρωπος
Υγεία
Lifestyle
Πολιτισμός - Τέχνες
Περιβάλλον - Οικολογία
Παράξενα όμως ...αληθινά
Τα νέα της περιφέρειας

::
Ενημέρωση
Blogs
Clubs
Wallpapers
Γεγονότα
Music
Αγγελίες
Δημοψηφίσματα
Fun
MyGallery
Fifas Kitchen
Επικοινωνία
Χρήσιμα

:: Πολιτισμός - Τέχνες

Μουσική
Κινηματογράφος
Θέατρο
Λογοτεχνία
Special Events


:: Σ ο φ ο λ ο γ ί ε ς ...

«Ποτέ μην εμπιστεύεσαι ένα φίλο, που σε απαρνιέται στη λύπη σου» Αίσωπος


:: Guide-Online.gr

ΚΤΗΜΑ ΣΠΑΝΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ DESIGN – ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


GBA Internet Development


Craft - ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ




:: Fatsimare.net
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ύψους 57 εκ. για 3.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Σαβ 22 Νοε, 2008
Εκτύπωση    Στείλτο σε ένα φίλο

Express.gr

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ύψους 57 εκ. για 3.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίεςΔωρεάν χρηματοδότηση ύψους έως 21.000 ευρώ αναμένεται να χορηγήσει ο ΟΑΕΔ σε 3.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών που θα ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στην περιφέρεια.

Σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού με τίτλο: «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 57 εκατ. ευρώ για τα έτη 2009 και 2010. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, μετά από εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη.

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 22 έως 32 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους ατομική επιχείρηση (με εξαίρεση τους ανέργους που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ) και δίνει προτεραιότητα σε καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, που βασίζονται στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.

Ο ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπ'Α όψιν ότι η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί δυναμικό τρόπο ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, καταβάλλει στους ανέργους νέους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυξημένη επιχορήγηση ύψους 18.000 έως και 21.000 ευρώ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής


Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει:

1. Να είναι ηλικίας 22-32 ετών.
2. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (με δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και τριάντα ημέρες πριν από την έναρξη).
3. Να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.
4. Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
5. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).
6. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άντρες υποψήφιοι).
7. Να έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος μετά τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και υποχρεωτικά μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2008.

Στο πρόγραμμα μπορεί να υπαχθεί μέλος Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμης Εταιρίας (Ε.Ε.) μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο.

Yψος και διάρκεια επιχορήγησης


Το ύψος της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 18.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ, αν ο άνεργος νέος που υπάγεται στο πρόγραμμα είναι:

I. Επιδοτούμενος και έχει διακόψει την επιδότηση ανεργίας, μέχρι τον δεύτερο μήνα της επιδότησής του, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση.

II. Μέλος εταιρίας (Ο.Ε., Ε.Ε. ή ΕΠΕ) και το ποσοστό συμμετοχής του στο εταιρικό κεφάλαιο δεν υπερβαίνει το 60%.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι δώδεκα μήνες από την Απόφαση Υπαγωγής του ΝΕΕ στο πρόγραμμα. Η επιχορήγηση καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η πρώτη από τις τρεις δόσεις της επιχορήγησης καταβάλλεται με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, η δεύτερη στο τέλος του πρώτου εξαμήνου από την υπαγωγή στο πρόγραμμα και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης) και η τρίτη στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου.

Διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα


Η υποβολή αιτήσεων για τις συνολικά 3.000 θέσεις του προγράμματος ξεκινά σήμερα και γίνεται ηλεκτρονικά, στη σχετική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr, πεδίο e-αίτηση). Η διαδικασία υπαγωγής των νέων στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία στάδια.



Ανάγνωση σχολίων (0)

:: Επιλογές Ενότητας
Το Χρήμα Σήμερα

:: Σε τίτλους
«Καμπανάκι» από τον οίκο Standard & Poor's για την ελληνική οικονομία (Οικονομία)

«Περιβάλλον, Δράση 08. Άνθρωπος-Φύση-Πόλη» . Πρωτότυπη, αλλά φυσική, ημιυπαίθρια, δωρεάν πολιτιστική έξοδος (Πολιτισμός - Τέχνες)

Tο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Αθλητισμός)

Βαρυχειμωνιά του αιώνα πλήττει την Ευρώπη (Κόσμος)

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (Ελλάδα)

Οπλοστάσιο ανακάλυψε η τουρκική αστυνομία ερευνώντας για το δίκτυο Εργκένεκον (Κόσμος)

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (Ελλάδα)

Μια θηκούλα για την... μπανάνα σας. (Παράξενα και όμως .. αληθινά)

Το Μιλάνο συναντά την Ελλάδα. 2ο φεστβάλ στο Piccolo Teatro (Πολιτισμός - Τέχνες)

Dolichopteryx longipes: Ψάρι με μάτια- καθρέπτες στον Ειρηνικό ωκεανό! (Περιβάλλον - Οικολογία)

:: My Video


World Peace

MyVideo


:: Α τ ά κ ε ς ...

Το πρόβλημα δεν είναι να βρεις τη λύση, αλλά ότι πρέπει να τη δικαιολογήσεις και σε άλλους.


:: Εφημερίδες

:: Google
Google
 


Αρχική    My Fatsimare    Forum   Galleries    Κατάλογος    Επικοινωνία
©Fatsimare.net 2005 - 2009, all rights reserve - Powered by: Genesis Suite 1.9pro, Clone.gr - Sales & Marketing: Alenti.gr