Κώστας Αντωνίου: «Τελευταία φορά που παίρνουμε 8 παίκτες»
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Παρ 22 Αυγ, 2008
Εκτύπωση
Στείλτο σε ένα φίλο
SPORTDOG
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΕΘΥΣΙ» ΤΟΥ ΤΕΝ ΚΑΤΕ.
Εξηγήσεις για τα μεταγραφικά, και όχι μόνο, έδωσε ο Κώστας Αντωνίου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι έγιναν τόσες μεταγραφές, δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα τα σαρώσει όλα, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρού ρόστερ.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα ξαναγίνουν τόσο πολλές μεταγραφές και στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» θα στραφούν στην ανεύρεση ταλέντων. Επίσης, παραδέχθηκε ότι δύσκολα θα αποκτηθεί ο Ζιβέ (παίρνοντας μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για την καθυστέρηση της υπόθεσης), ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα έλεγε όχι σε έναν καλό αριστεροπόδαρο αμυντικό. Από την πλευρά του, ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε πανευτυχής που έχει στο πλάι του τον Αντωνίου και έδωσε εξηγήσεις στο περιβόητο θέμα της αρχηγίας.
«Θα μπορούσαμε να ξοδεύαμε περισσότερα»
Η ομάδα φέτος είχε πολύ μεγάλη ρευστότητα. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξοδέψει δύο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ’ όσα δώσαμε. Όμως, δεν το κάναμε γιατί όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Ψάχναμε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Χρειαζόμασταν για παράδειγμα ποδοσφαιριστές με ταχύτητα που θα μπορούσαν να παίξουν καλά στο ένας εναντίον ενός. Επίσης, θέλαμε παίκτες που να είναι νέοι, φιλόδοξοι, αλλά παράλληλα δεν θέλαμε να στερηθούμε εμπειριών.
«Αναζήτηση ταλέντων»
Γι’ αυτό αποκτήσαμε αρκετούς νέους, αλλά και τον Ζιλμπέρτο που προσφέρει και εμπειρία. Τρίτον, δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ μόνο με ξένους παίκτες. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μικρό ρόστερ κι αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κάνει τόσες πολλές μεταγραφές σε μια περίοδο. Από δω και πέρα θα δουλέψουμε στο σκάουτινγκ και την αναζήτηση ταλέντων.
«Δεν σημαίνει ότι θα τα σαρώσουμε όλα»
Το συνολικό κόστος των μεταγραφών που έγιναν, χωρίς τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τις ανανεώσεις των Μάτος και Ιβανσιτς έφτασαν τα 23,4 εκατομμύρια ευρώ. Το ότι κάναμε όμως 8-9 μεταγραφές δεν σημαίνει ότι θα σαρώσουμε και τα πάντα. Αντίθετα, τα πράγματα τώρα είναι πιο δύσκολα, αφού ο προπονητής καλείται να κάνει ομάδα όλους αυτούς τους νέους παίκτες. Η ομάδα λοιπόν χρειάζεται χρόνο για να κριθεί.
Ανάγνωση σχολίων (0)
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!