Χαμηλό εμπόδιο... Από: fatsimare Δημοσιεύτηκε: Κυρ 7 Σεπ, 2008
Εκτύπωση Στείλτο σε ένα φίλο
sportdog.gr Τέσσερα χρόνια μετά το στραπάτσο στην Αλβανία, η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, που θα γίνει στη Ν. Αφρική, επικρατώντας εύκολα του Λουξεμβούργου με 3-0. Τοροσίδης (36’), Γκέκας (45’+2’) και Χαριστέας (77’ πεν.) ήταν οι σκόρερ της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του Β’ Ομίλου μαζί με την Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη (21.15) στη Ρίγα.
Δύο γκολ χωρίς καλή μπάλα Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική, όχι με το 4-3-3 που συνηθίζει, αλλά με σύστημα 4-4-2, τοποθετώντας τον Χαριστέα στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Καραγκούνη αριστερά και αφήνοντας μπροστά επιθετικό δίδυμο τους Λυμπερόπουλο και Γκέκα. Η αναμέτρηση κύλησε όπως ακριβώς αναμενόταν, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται όλοι πίσω από τη μεσαία γραμμή και τους Έλληνες διεθνείς να έχουν την ανούσια κατοχή της μπάλας. Πολλές ήταν οι παράλληλες πάσες των παικτών της Ελλάδας, αλλά ούτε μία κάθετη δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Ο παίκτης που ξεχώρισε σε αυτό το διάστημα, αλλά και γενικότερο σε όλη την αναμέτρηση, ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος έκανε πάρτι σε όλη τη δεξιά πλευρά και από τα δικά του πόδια ξεκινούσε καθετί καλό. Το πρώτο γκολ, ωστόσο, προήλθε από όμορφη σέντρα (με το αριστερό) του Χαριστέα από δεξιά και ο Τοροσίδης δεν δυσκολεύτηκε με όμορφη κεφαλιά να ανοίξει το σκορ (36’). Το δεύτερο τέρμα ήταν αποτέλεσμα της καλής αμυντικής προσπάθειας του Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά και του ιδανικού, και συνάμα ταχύτατου, τελειώματος του Φάνη Γκέκα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.
Λίγα πράγματα, ένα γκολ Στην επανάληψη, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, εκτός από τις αλλαγές που έκανα σταδιακά οι δύο προπονητές. Ο Ότο Ρεχάγκελ έριξε από την αρχή του δευτέρου μέρους τον Σαλπιγγίδη αντί του Μπασινά, μεταφέροντας τον Χαριστέα αριστερά και διατηρώντας τους Λυμπερόπουλο και Γκέκα μπροστά. Στο 65’, δημιουργήθηκε η πιο εντυπωσιακή φάση του αγώνα, με τους Καραγκούνη, Γκέκα να κρύβουν την μπάλα, τον Λυμπερόπουλο να σουτάρει στην κίνηση, αλλά τον Ζουμπέρ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Τελικά, ο Άγγελος Χαριστέας ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Φάνης Γκέκας από τον Χόφμαν. Κίτρινες: Λέβεκ, Λομπαρντέλι, Κιτένγκε, Λανγκ / Κατσουράνης. Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσιγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Λέβεκ (58΄ Άλβες Ντα Μότα), Λομπαρντέλι (68΄ Λανγκ), Μουτς, Κιτένγκε (80΄ Ζοακίμ). Ελλάδα: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Μπασινάς (46΄ Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος (66΄ Πατσατζόγλου), Χαριστέας, Καραγκούνης, Γκέκας (81΄ Σπυρόπουλος).
Ανάγνωση σχολίων (0) |
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!