Εξοχο το δίδυμο Δάνη Κατρανίδη - Γιώργου Κέντρου στο έργο του Μάλατρατ «Η γυναίκα με τα μαύρα», στο θέατρο «Μέλι» Από: fatsimare Δημοσιεύτηκε: Δευ 6 Οκτ, 2008
Εκτύπωση Στείλτο σε ένα φίλο
ΕΘΝΟΣ
Εργο που καθηλώνει, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που του κόβει την ανάσα στιγμές στιγμές, καθώς εξελίσσεται μέσα από ανατροπές και εκπλήξεις, είναι το θρίλερ «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Στέφαν Μάλατρατ που ευτυχεί στο ανέβασμά του στο θέατρο «Μέλι».  Ο Δάνης Κατρανίδης το έχει σκηνοθετήσει με δεινότητα και μαζί με τον Γιώργο Κέντρο «κεντάνε» υποκριτικά.
Δύο άνδρες, ο Αρθουρ Κιπς και ο Ηθοποιός, ψάχνουν να μάθουν την αλήθεια για μία γυναίκα, τη γυναίκα με τα μαύρα. Ο πρώτος έζησε μια ανατριχιαστική ιστορία, που σημάδεψε τη ζωή του. Επιβίωσε και κατέγραψε τα βιώματά του σε ένα βιβλίο.
Με σκοπό να λυτρωθεί από τον εφιάλτη που καταδυναστεύει τη ζωή του, θέλει να αφηγηθεί το βιβλίο του στα δικά του πρόσωπα. Για να καταφέρει να σταθεί μπροστά στο κοινό του, να αναπαραστήσει τα γεγονότα και να αποδεσμευτεί από τους εφιάλτες του, μισθώνει έναν επαγγελματία ηθοποιό να τον διδάξει.
Με το πρώτο μάθημα υποκριτικής ξεκινάει το έργο του ο Στέφαν Μάλατρατ. Οι δυο τους ζωντανεύουν το παρελθόν του Αρθουρ Κιπς και με τη συμμετοχή της φαντασίας του κοινού ξετυλίγουν μια αληθινή, δραματική ιστορία που, καθώς ανοίγεται, συγκλονίζει με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και τα μυστικά που υπάρχουν κάτω από αυτή.
Ο Δάνης Κατρανίδης -που είχε εντυπωσιάσει και σε παλιότερο ανέβασμα του έργου πλάι στον Αλέκο Αλεξανδράκη- ανέλαβε να σκηνοθετήσει το έργο και πέτυχε ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Εχοντας στα χέρια του την καίρια μετάφραση της Ελενας Ακρίτα, έφτιαξε μια ατμοσφαιρική παράσταση, φωτίζοντας τα νοήματα του έργου και τις λεπτές αποχρώσεις του.
Στο λειτουργικό σκηνικό του Γιώργου Πάτσα, φωτισμένοι από τη Μελίνα Μάσχα και ντυμένοι από την Τότα Πρίτσα, ο Δάνης Κατρανίδης και ο Γιώργος Κέντρος πετυχαίνουν μέσα από δουλειά ουσίας ένα έξοχο δίδυμο και ο καθένας μόνος του μια ερμηνεία-διαμάντι. Κυρίαρχοι των μέσων τους, δοκιμασμένοι και έμπειροι ερμηνευτές «ντύνονται» με μαεστρία τους ήρωες του έργου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Πού: Αριστοτέλους 87 και Φωκαίας, Αθήνα. * Πότε: Σάββατο (λαϊκή) 6.15 μ.μ., Κυριακή 7.30 μ.μ., Τετάρτη - Σάββατο 9.30 μ.μ. * Εισιτήρια: 22 ευρώ, 18 (λαϊκή), 15 (φοιτητικό) * Τηλέφωνο: 210-8223160
Βασίλης Μπουζιώτης
Ανάγνωση σχολίων (0) |
Λυπάμαι, μόνο τα μέλη μας μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο!