Αλλαγή εμφάνισης Αρχική Ενημέρωση Κόσμος
:: Ελα στον κόσμο μας


:: Επιλογές Ενότητας
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητισμός
Οικονομία
Επιστήμη - Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Σχέσεις - Άνθρωπος
Υγεία
Lifestyle
Πολιτισμός - Τέχνες
Περιβάλλον - Οικολογία
Παράξενα και όμως .. αληθινά
Τα νέα της περιφέρειας

:: Επιλογές
Συζητήσεις
Ενημέρωση
On line Μέλη
Blogs
Clubs
Videos
Αγγελίες
Wallpapers
Δημοψηφίσματα
Παιχνίδια
Special Events
Fifa's kitchen
Galleries
Avatars
Emoticons
Profile's Backgrounds
Downloads
Χρήσιμα
Επικοινωνία

:: Πολιτισμός - Τέχνες

Μουσική
Κινηματογράφος
Θέατρο
Λογοτεχνία
Special Events


:: Σ ο φ ο λ ο γ ί ε ς ...

«Το παθιασμένο μίσος μπορεί να δώσει νόημα και σκοπό σε μια άδεια ζωή». Eric Hoffer


:: Guide-Online.gr

Craft - ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ


GOLDEN HELLAS - ΓΕΛΑΔΑΡΗ ΑΦΟΙ ΟΕ


@ΛΕΝΤΙ ALTERNATIVE MARKETING


marketing & advertising | not beezy




:: Fatsimare.net







:: Fatsimare.net
Στο Παρίσι η Ινγκρίντ Μπετανκούρ. Θερμό καλωσόρισμα στη Γαλλία από τον Σαρκοζί.
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Παρ 4 Ιουλ, 2008
Εκτύπωση    Στείλτο σε ένα φίλο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στο Παρίσι η Ινγκρίντ Μπετανκούρ. Θερμό καλωσόρισμα στη Γαλλία από τον Σαρκοζί.Η Γαλλοκολομβιανή Ινγκρίντ Μπετανκούρ, που ήταν όμηρος των ανταρτών της οργάνωσης FARC επί έξι χρόνια, έφτασε στο Παρίσι, συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της.

Η Ινγκρίντ Μπετανκούρ, σύμβολο για τους ομήρους των ανταρτών στην Κολομβία, είχε βρεθεί νωρίτερα, στη Μπογκοτά, στην αγκαλιά των παιδιών της, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

«Νιώθω κάτι που πρέπει να είναι πολύ κοντά με τον παράδεισο. Αυτά είναι τα παιδιά μου, η τιμή μου, η αιτία για να ζω, το φως, το φεγγάρι, τα αστέρια μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μπετανκούρ, καθώς βρισκόταν στην αγκαλιά των παιδιών της. Ο 19χρονος γιος της Μπετανκούρ, Λορέντζο και η 22χρονη κόρη της, Μέλανι, μετέβησαν στη Μπογκοτά από το Παρίσι, συνοδευόμενοι από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ.

Η απελευθέρωσή της μετά από αναίμακτη επιχείρηση του κολομβιανού στρατού, θεωρείται ως θρίαμβος για τον πρόεδρο της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε, στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στη νότια Αμερική. Επιπλέον δημιουργεί την εντύπωση ότι η ανταρτική οργάνωση βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, καθώς έχασε το ισχυρότερο διαπραγματευτικό «χαρτί» που είχε, δηλαδή την όμηρο Ινγκρίντ Μπετανκούρ.

Σαρκοζί: «Όλη η Γαλλία χαίρεται»

«Όλη η Γαλλία χαίρεται» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, υποδεχόμενος την Γαλλοκολομβιανή πρώην όμηρο Ίνγκριντ Μπετανκούρ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι.

«Αγαπητή Ίνγκριντ, το περιμέναμε αυτό εδώ και καιρό. Ίνγκριντ Μπετανκούρ, καλωσήρθατε, η Γαλλία σας αγαπά», είπε ο Σαρκοζί καλωσορίζοντας την πολιτικό που έμεινε επί σχεδόν εξίμισι χρόνια όμηρος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Παίρνοντας με τη σειρά της το λόγο, με τη φωνή πνιγμένη από τη συγκίνηση, η Μπετανκούρ δήλωσε ότι είναι «ευτυχισμένη» που αναπνέει τον αέρα της Γαλλίας. «Χρωστώ τα πάντα στη Γαλλία. Έκλαψα πολύ από θλίψη και αγανάκτηση. Σήμερα κλαίω από χαρά», πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενη από τους παραβρισκόμενους στο αεροδρόμιο.

Συνάντηση Μπετανκούρ με τον Πάπα

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα δεχθεί την πρώην όμηρο Ινγκριντ Μπετανκούρ ευθύς ως τούτο «επιτραπεί από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του», ως εκ τούτου ακριβής ημερομηνία της υποδοχής δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την Αγία Έδρα.

Πηγές προσκείμενες στον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας υπενθύμισαν τις τακτικές εκκλήσεις του Πάπα, για απελευθέρωση της Μπετανκούρ και άλλων ομήρων.

Η Μπετανκούρ είναι προσηλωμένη στον Καθολικισμό. Είχε φτιάξει, στη διάρκεια της πολύ μακράς ομηρίας της, ένα «κομποσκοίνι» από κατεργασμένο ξύλο, το είχε στο χέρι και το χρησιμοποιούσε στην καθημερινή προσευχή της.

Ήδη, ο Ποντίφικας απέστειλε στην Μπετανκούρ συγχαρητήριο τηλεγράφημα με την ευκαιρία της απελευθέρωσής της. Την επιθυμία της να συναντήσει τον Πάπα εξέφρασε αναχωρώντας από την Μπογκοτά η Μπετανκούρ.

Ο Πάπας ξεκινά περιοδεία στην Αυστραλία την 12η Ιουλίου.


Ανάγνωση σχολίων (0)

:: Σε τίτλους
Τα δάκρυα της Britney Spears (Lifestyle)

Μην οδηγείτε αν ήπιατε χθες (Σχέσεις - Άνθρωπος)

Συνεχίζεται η καταστροφή του Αμαζόνιου (Περιβάλλον - Οικολογία)

Πρόεδρος Κιντής, αντιπρόεδρος Νοτιάς! (Αθλητισμός)

Βαθαίνει η κρίση, κλείνουν τα εργοστάσια (Οικονομία)

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση από τον Δεκέμβριο του 2007, σύμφωνα με έρευνα (Οικονομία)

Η Ευρωπαϊκή 'Eνωση «κηρύσσει τον πόλεμο» στις φαρμακευτικές εταιρείες (Υγεία)

Η Χίλαρι επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Κόσμος)

«Έρευνες από απόσταση» σχεδιάζει η ΕΕ κατά του κυβερνοεγκλήματος (Επιστήμη - Τεχνολογία)

Ληστεία σε τράπεζα στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής (Τα νέα της περιφέρειας)

:: My Video


World Peace

MyVideo


:: Α τ ά κ ε ς ...

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, δε μπορείς να κοιμηθείς!


:: Το Fatsimare προτείνει
fatsimare.gr
e-selides.gr
katagelies.gr
freestuff.gr
Tear.gr
webz.gr
technews.gr
giapraki.com
fagoura.gr
zortal.gr
Σκιτσογραφίες

:: Εφημερίδες

:: Το site της Εβδομάδας
Κάνε μια ευχή - Make A Wish

Κάνε μια ευχή - Make A Wish
Αυτή είναι η μέρα που
δεν θα ξεχάσω ποτέ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

:: Google
Google
 


Αρχική    My Fatsimare    Forum   Galleries    Κατάλογος    Επικοινωνία
©Fatsimare.net 2005 - 2008, all rights reserve - Powred by: Genesis Suite 1.9pro, Clone.gr - Sales & Marketing: Alenti.gr