Αλλαγή εμφάνισης Αρχική Ενημέρωση Κόσμος
:: Ελα στον κόσμο μας


:: Επιλογές Ενότητας
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητισμός
Οικονομία
Επιστήμη - Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Σχέσεις - Άνθρωπος
Υγεία
Lifestyle
Πολιτισμός - Τέχνες
Περιβάλλον - Οικολογία
Παράξενα και όμως .. αληθινά
Τα νέα της περιφέρειας

:: Επιλογές
Συζητήσεις
Ενημέρωση
On line Μέλη
Blogs
Clubs
Videos
Αγγελίες
Wallpapers
Δημοψηφίσματα
Παιχνίδια
Special Events
Fifa's kitchen
Galleries
Avatars
Emoticons
Profile's Backgrounds
Downloads
Χρήσιμα
Επικοινωνία

:: Πολιτισμός - Τέχνες

Μουσική
Κινηματογράφος
Θέατρο
Λογοτεχνία
Special Events


:: Σ ο φ ο λ ο γ ί ε ς ...

«Η πραγματικότητα δεν είναι παρά μια παραίσθηση, αν και πολύ επίμονη». Albert Einstein


:: Guide-Online.gr

PCFORCE - WEB DESIGN & ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


BAR4U - NIGHTLIFE IN GREECE


ALFRAME - ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ


marketing & advertising | not beezy




:: Fatsimare.net







:: Fatsimare.net
Οι δράστες της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη
Από: fatsimare
Δημοσιεύτηκε: Κυρ 13 Ιουλ, 2008
Εκτύπωση    Στείλτο σε ένα φίλο

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

του Χάρη Μπότσαρη

Οι δράστες της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη Το προφίλ των δραστών της επίθεσης κατά του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη είναι το γνωστό από άλλες παρόμοιες επιθέσεις:

Αμόρφωτοι, φτωχοί και άγνωστοι, μέχρι που συνάντησαν τον χαρισματικό «μεγάλο αδελφό» που τους καθοδήγησε.

Οι τρεις απ’ αυτούς τους ένοπλους που σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών, ζούσαν σε μακρινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης σε μια άθλια γειτονιά από παράνομα σπιτάκια και δούλευαν σε μεταξουργείο για να συντηρήσουν τις μεγάλες τους οικογένειες που ήρθαν από την ενδοχώρα..

Ο φτωχομαχαλάς απέχει αρκετά από τα γαλάζια νερά του Βοσπόρου με τις πολυτελείς καφετέριες, τα φώτα και τα μνημεία των τουριστικών περιοχών και γείτονες και συγγενείς δεν μπορούν να καταλάβουν ή να εξηγήσουν γιατί έγιναν τα τραγικά γεγονότα.

Ένας απ’ αυτούς, ο 23χρονος Μπουλέντ Σινάρ, ήταν πριν λίγο καιρό γιδοβοσκός και είχε πάει μόνον στην πρώτη τάξη του σχολείου.

Ένας άλλος, ο 26χρονος Ερκάν Καργκίν, είχε ταξιδέψει στο Αφγανιστάν για εκπαίδευση στα όπλα και επιζητούσε εκδίκηση για τον θάνατο συντρόφου του από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Ο μικρότερος της ομάδας ήταν ο Ραίφ Τοπσίλ, ένας νεαρός που ετοιμαζόταν να πάει στο στρατό αυτό το καλοκαίρι και ενδιαφερόταν περισσότερο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια παρά για το Ισλάμ.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν και τρεις αστυνομικοί ενώ οι αρχές έχουν συλλάβει πάνω από δέκα άτομα μέχρι τώρα, συμπεριλαμβαναμένου του οδηγού του αυτοκινήτου των ενόπλων που είχε διαφύγει μετά τη συμπλοκή.

Ο οδηγός ισχυρίζεται ότι τον προσέλαβαν μόνο για να τους μεταφέρει στο προξενείο και ότι δεν γνώριζε τίποτε για την επίθεση μέχρι τη στιγμή που άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι υπόλοιποι συλληφθέντες ενέχονται στην υπόθεση αλλά και προετοίμαζαν ένα ακόμη χτύπημα τις προσεχείς μέρες.

Η αστυνομία αναζητά συνδέσεις με την Αλ Κάϊντα και σχέσεις με προηγούμενες επιθέσεις, σαν εκείνη του 2003 εναντίον του Βρετανικού προξενείου, μιας τράπεζας και δύο συναγωγών στην Κωνσταντινούπολη που είχε πάνω από 60 θύματα.

Ως αρχηγός της ομάδας των ενόπλων φέρεται ο Καργκίν όμως οι συγγενείς του τον εμφανίζουν λίγο-πολύ ως ανισόρροπο και δηλώνουν ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Η επιχείρηση εναντίον του αμερικανικού προξενείου θεωρείται ως επίθεση αυτοκτονίας, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση γλυτώσει κανείς από τα πυρά των αμυνόμενων αστυνομικών στο κτίριο που θυμίζει φρούριο.

Ο αστυνομικός Οσμάν Νταγκλί αν και τραυματισμένος κατόρθωσε να σκοτώσει δύο από τους ενόπλους και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Προσπάθησα να καλυφθώ μέσα στον περίβολο του προξενείου όμως οι πόρτες δεν άνοιγαν για μένα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα δήλωσε ότι το προσωπικό του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη βοήθησε τους τραυματίες αστυνομικούς, όμως αρχικά οι πόρτες έκλεισαν αυτόματα με το σύστημα ασφαλείας.

Ο Νταγκλί είπε ότι οι προξενικές αρχές του έστειλαν λουλούδια στο νοσοκομείο αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να τα παραλάβει.



Ανάγνωση σχολίων (0)

:: Σε τίτλους
Τα δάκρυα της Britney Spears (Lifestyle)

Μην οδηγείτε αν ήπιατε χθες (Σχέσεις - Άνθρωπος)

Συνεχίζεται η καταστροφή του Αμαζόνιου (Περιβάλλον - Οικολογία)

Πρόεδρος Κιντής, αντιπρόεδρος Νοτιάς! (Αθλητισμός)

Βαθαίνει η κρίση, κλείνουν τα εργοστάσια (Οικονομία)

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση από τον Δεκέμβριο του 2007, σύμφωνα με έρευνα (Οικονομία)

Η Ευρωπαϊκή 'Eνωση «κηρύσσει τον πόλεμο» στις φαρμακευτικές εταιρείες (Υγεία)

Η Χίλαρι επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (Κόσμος)

«Έρευνες από απόσταση» σχεδιάζει η ΕΕ κατά του κυβερνοεγκλήματος (Επιστήμη - Τεχνολογία)

Ληστεία σε τράπεζα στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής (Τα νέα της περιφέρειας)

:: My Video


World Peace

MyVideo


:: Α τ ά κ ε ς ...

Δεν υποφέρω από σχιζοφρένεια. Απολαμβάνω το κάθε της λεπτό.


:: Το Fatsimare προτείνει
fatsimare.gr
e-selides.gr
katagelies.gr
freestuff.gr
Tear.gr
webz.gr
technews.gr
giapraki.com
fagoura.gr
zortal.gr
Σκιτσογραφίες

:: Εφημερίδες

:: Το site της Εβδομάδας
Κάνε μια ευχή - Make A Wish

Κάνε μια ευχή - Make A Wish
Αυτή είναι η μέρα που
δεν θα ξεχάσω ποτέ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

:: Google
Google
 


Αρχική    My Fatsimare    Forum   Galleries    Κατάλογος    Επικοινωνία
©Fatsimare.net 2005 - 2008, all rights reserve - Powred by: Genesis Suite 1.9pro, Clone.gr - Sales & Marketing: Alenti.gr